Træhuse er sund fornuft!​

Scanwo Logo

EVA OG ERIK BYGGEDE TRÆHUS TÆT PÅ SKOV OG FAMILIEN

For Eva og Erik Faudel handlede byggeriet af et træhus med Scanwo ikke så meget om det helt perfekte drømmehus, men i højere grad om at bygge et enkelt hus i naturskønne omgivelser tæt på deres store familie. Og det hus har parret fået.

Derfor var det også åbenlyst, at huset, de har været medbyggere på, skulle være af træ for at få et bæredygtigt hus i Sønder Hostrup, hvor parret har boet siden 1979.

– Et træhus er bare mere miljøvenligt og mere bæredygtig end et murstenshus. Vi er økologer og har et landbrug, som vi driver økologisk. Og vi gør generelt en del for naturen, fortæller Eva Faudel.

På de store arealer, hvor det nye hus ligger, plantede parret i 2018 19 hektar blandet løvskov, som skal give et rigere dyre- og naturliv i området. Og derfor var deres nye træhus også nødt til at ligge i nærheden af skoven, så parret fortsat kan nyde naturen i området.

Huset har mod syd udsigt mod de åbne marker, og det giver både ro og mulighed for at udnytte solen til energi.

– Det giver en rigtig god udnyttelse af solen. Når den står lavt, kommer den ind ad vores sydvendte vinduer, så der får vi en virkelig god varme ind i huset, siger hun.

Plads til familien

Huset fra Scanwo er arkitektonisk et simpelt længehus, fortæller Eva Faudel. Men det har hele tiden også været planen. Parrets prioritering har i stedet været ét stort fælles køkkenalrum, hvor der er plads til, at børnene og børnebørene, som bor på den anden side af vejen, kan være alle sammen.

– Vi har fem børn og vil gerne kunne dække op til mange. Der er ikke en hel masse fancy rum eller en indviklet planløsning, men plads til familien, siger hun.

– Vi skulle have det her enkelte byggeri. Det krævede ikke en lang proces for at finde frem til det, og det er jo ikke den helt store fortælling. Men det er et dejligt hus, og vi fik det, vi ville have, siger hun og fremhæver blandt andet akustikken i huset.

Samarbejde med Scanwo

Oprindeligt havde Erik og Eva Faudel lagt en snor ud til en anden virksomhed, men samarbejdet med Scanwo fungerede bare bedre i forhold til parrets ønsker. De to havde allerede sat sig ind i mange ting, både de energimæssige fordele og indretningen af deres nye hjem.

Derfor har rådgivningen fra Scanwo i højere grad handlet om, at de har oplevet en forståelse for, hvad det var for et hus, de ønskede sig. Scanwo tilføjede ekstra vinduer og mere plads til familien til parrets oprindelige idé, og generelt har parret oplevet, at der er blevet lyttet til deres ønsker i processen.

– Da de gik i gang, blev de her, til vi var færdige. Det er stabile håndværkere, de har, og de har overholdt deres tidsfrister til punkt og prikke. Vi har været glade for samarbejdet, også i perioden hvor vi selv har været en del af byggeriet, siger Eva Faudel.